„Когато на следващите избори обединението ПП и ДБ спечелим нашата задача ще бъде да предложим отново правителство“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер в предаването „Лице в лице“.

„Твърдо вярвам, че всички политически сили искат да работят за бъдещето на България. Рано или късно в 49-ия, 50-ия, 51-ия парламент те ще разберат националните приоритети за нас – здрава икономика и справедливост за всички хора. Искрено се надявам това да се случи още в 49-ия парламент“, допълни Лорер. 

Той коментира думите на президента Румен Радев, че служебният кабинет е спрял свободното падане на държавата. 

„Признавам си, че много ме заболя, защото президентската институция у нас има много по-високо призвание. Нейната мисия е да ни обединява, а не да ни разединява. Когато се дават такива оценки, това разделя хората автоматично. Това не е работата на президентството“, коментира Лорер. 

Той каза, че и в следващия парламент ще се борят за съдебна реформа

„ДАНС подават сигнал до прокуратурата и ние научаваме за това от ГЕРБ. Ако има причина да правим реформа в това как работи правосъдието у нас, то се заключва в това изречение“, каза Лорер. 

Изказването му е и по повод това, че ДАНС е предала материали по случая „Джемкорп“ на Върховната касационна прокуратура и тази информация е била съобщена от ГЕРБ.