Ще има разместване в новия парламент, ще има отпадане, но новите актьори, които бяха влезли, няма да са с размера, по-голям от този на Обединени патриоти, по отделните им част или евентуална на партия „Воля“.  Това коментира в студиото на „Лице в лице“ политологът Любомир Стефанов.

Просто няма потенциал някои от новите кандидати да бъде рязка алтернатива на управляващата партия или другата голяма опозиционна сила, добави той.

Според него ГЕРБ още успява да се задържи заради признаване на грешки, защото по думите му този, който не се е захващал с някаква работа, не може да разбере, че може да сбърка:

„Признаването на някакви грешки, може би достатъчни количества, успява да задържи ГЕРБ популярни в момента, и лично премиера Борисов, че си признава грешките не се търси някакъв статут автократ, като например президента на Русия или председателя на комунистическата партия, които са безгрешни и  са на пиедестал“, коментира още Стефанов.

Хората го виждат с джипа и си казват: Той е един от нас и това явно го задържа популярен, добави той.

БСП е проблем сама на себе си от 10 години, колкото ГЕРБ се доближава до гражданите, толкова БСП се отдалечава, смята още политологът.

Води си някакви важни за тях неща на „Позитано“, остават зад стените на централата, последните новини за тях са заразени с коронавирус, трябва да измисли по-сериозен начин да остане в устат на хората, смята Стефанов.

Вижте целия разговор във видеото.