Премиерът Бойко Борисов инспектира днес изграждането на инфраструктурни проекти във Велинград и региона. Те включват изграждането на околовръстен път на Велинград и ремонт на пътя между Велинград и Сърница, който е дълъг 47 километра.

При пътуването си в региона премиерът коментира: "Могат да ме снимат гол, колкото искат...".

Преди около месец бяха разпространени снимки, за които се твърди, че са от спалнята в резиденцията, в която премиерът живее.

„Когато хората са доволни и аз съм щастлив. Ремонтът на Южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстното беше в много лошо състояние, лесно се наводняваше. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи“, написа днес премиерът във "Фейсбук".

Кметът на Велинград Костадин Коев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пътуваха с премиера и го запознаха с подробности по проектите.

На жителите на село Кръстава Борисов обеща изграждането на асфалтов път и детска градина.

Гимназията по горско стопанство във Велинград ще получи сграда за общежитие, пое ангажимент премиерът. В село Биркова се изгражда ново училище.