Коалицията е сложна, сложността идва не от нещо друго, а от недобрата комуникация между отделните участници.

Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански.

„Ние от ИТН сме последователни и никога не сме заплашвали, че ще напуснем коалицията, както често правят другите партньори. Последователни сме и изпълняваме стриктно коалиционното споразумение“, допълни Кармиански.

Относно скандала около местата в комисиите, на който беше отделено едно пленарно заседание, той уточни, че въпросът е бил поставен още през март. 

„Лично за себе си нямам решение дали ще се кандидатирам пак за управител на БНБ. Това ще се решава, когато се отвори нова процедура. Засега съм доволен от работата си като председател на бюджетна комисия. Решаваме проблемите на хората и това ми носи удовлетворение“. Така Каримански коментира проваления избор на нов управител на БНБ.

Той коментира и темата с приемането на еврото. По думите му страната ни няма стратегия за приемане на еврото, а само национален план, който е оперативно-технически.

„Стратегия е да отговорим на хората каква е ползата и какви са предизвикателствата от приемането на еврото. Важно е да знаем какви рискове има. В момента се случват много промени в еврозоната и ние не отговаряме на критериите за приемане в еврозоната. Инфлацията също е много важен фактор“, каза Каримански.

Гледайте целия разговор във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!