"Липсата на обединена енергия води до промъкване на псевдо реформаторски сили в това течение, което иска промяна." Това коментира икономистът и бивш вицепремиер Лидия Шулева за вота на недоверие.

Според нея най-вероятно правителството ще падне и ще има мнозинство на опозицията в парламента. 

"Това, което всички виждаме сега, е период на скрит саботаж, който за съжаление отива на сметката на истинските хора, които желаят промяна и в един момент, когато вече рекетът под сурдинка не минава, се отива към ибявяване на края на всички усилия, които досега в момента са направени", коментира тя. 

Шулева коментира финансовата и икономическата политика.

Според нея има показатели, които са добри, независимо от "всички приказки за дълга."

"Има показатели, които са добри, а независимо от всички приказки за дълга. Той е по-малко, отколкото е миналата година, така че като цяло няма основания за тревога. Това, което аз считам, че не беше направено както трябва, това е създаването на една по-дългосрочна перспектива за компенсацията за цените на електроенергията за бизнеса. А това е една бих казала сериозна грешка на правителството, защото ресурс в страната има. Ние имаме една от най-ниската себестойност на електроенергия, а борсовите цени на световните пазари ни дават възможност за огромни печалби на производителите на електричество", обясни икономистът. 

Вижте още във видеото.