Шансовете за съставяне на ново правителство никога не са били много високи, но намаляват, макар и това да не е такъв проблем.

Това каза в студиото на предаването "Лице в лице" икономистът Красен Станчев.

Според Станчев обаче в момента България е в добро икономическо състояние, така че евентуални нови избори не биха представлявали заплаха за страната ни.

Политологът Петър Чолаков се съгласи, че това няма да бъде фатално за държавата, но изрази притеснения, предвид ограничените правомощия на служебния кабинет.

"ИТН демонстрира желание да има правителство и тази промяна на министър-председателя в последния момент показва, че те са отворени към диалог, но той трябва да бъде по-конструктивен", каза Чолаков.

Той мисли, че от БСП и "Изправи се! Ние идваме!" дават позитивни индикации за подкрепа на бъдещия проектокабинет на партията на Слави Трифонов, но съществува вероятност "Демократична България" да се окаже в опозиция на бъдещото правителство.

Красен Станчев коментира и номинацията на Пламен Николов за министър-председател.

"Може би има добро образование и биография, но в тази ситуация никой не може да прецени какво следва от тук нататък, защото този човек няма никакъв запис на публична длъжност", добави той.

Вижте целия разговор във видеото.