Правителството на Бойко Борисов е извършило едно престъпление с парите за пътищата, възлагали са дейности над допустимите и са ангажирали следващи правителства да плащат, каза бившият регионален министър и член на БСП Костадин Паскалев.

По думите му протестът на превозвачите не е синдикален, тъй като тези работници трябва в такъв случай да си искат парите от администрацията на фирмата. „Тези фирми са доста объркани с властта, поне двама от тях са бивши шефове на Агенция „Пътища“, каза Паскалев.

„Те са добри специалисти, не подценявам техния професионализъм. Борисов е осъществявал възлагане извън рамките на закона, извън морала на този закон. Тези фирми са обвързани с него чрез някакви други вземания и давания, затова е цялата история“, каза още той.

Според Паскалев правителството на Борисов, част от съдебната власт и частният бизнес са били в „престъпен сговор“.

Относно работата на коалиционното правителство Паскалев заяви, че оценката му е негативна. „Не се справят. За войната в Украйна, едно правителство би следвало да каже, че ние сме против всяка една война. Отделно, защо никой не е заговорил за посредничество за осъществяване на мирен договор. Ние незабавно трябва да прекратим военните действия и да заговорим за мир, ние говорим само за въоръжаване“, каза Паскалев.

Повече вижте във видеото.