"Ако има коалиционно управление, то трябва да събере несъбираемото – ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, ДПС – под формата на някакъв експертен евроатлантически кабинет. Това ще бъде правителство "Франкенщайн" и няма да просъществува дълго време".

Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов. По думите му едно такова правителство няма да изкара повече от няколко месеца и ще бъде още по-пагубно за България "от този пагубен 8-месечен експеримент на Кирил Петков и Асен Василев".

Костадинов бе категоричен, че е възможно „Възраждане“ да управляват сами и са готови за това.

„Смятаме, че проблемите на страната няма как да бъдат решени от коалиционно управление, особено такова, включващо партии, които създадоха същите тези проблеми“, допълни той.

„Разчитаме на подкрепата на българския народ и смятаме, че с неговата подкрепа ще можем да управляваме самостоятелно държавата. Това, което ние искаме да направим, не е преобръщане на геополитическия курс. Ако наричаме преобръщане на геополитическия курс обаче България да е свободна и независима държава, а не зависима от решенията на чужди дипломати, да, така да го наречем“, заяви Костадин Костадинов.

Според него, ако България иска да води преговори с „Газпром“, трябва да започне сега.

„Тук говорим за два кръга преговори. Единият е за довършване на сегашния договор, който свършва на 31 декември, а другият за нов договор, който трябва да започне от 1 януари“, коментира Костадинов.

По думите му, ако се подпише договор за цена на газа от 4000 долара, ще бъде „тотален газов апокалипсис“.

„Не говорим за несигурен доставчик. Несигурните сме ние“, допълни Костадин Костадинов.

Той твърди, че „Възраждане“ знаят как да поставят условия на Русия, защото нямат конфликт с нея.

„Ние сме в идеалната страна. Нито имаме зависимост, нито враждебност. Нашите управляващи превърнаха руснаците в почти врагове, но да кажем опоненти. Как ще седнеш да преговаряш с тези, които си унижавал до вчера“, попита Костадинов.