„От идването на това правителство на власт нищо не се случи с управление на пандемията.“

Това коментира бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

„Те дойдоха с големи обещания за 300 000 ваксинирани и като теглихме чертата се оказа, че сме ваксинирали 27 000.  Директори на болници ми се обаждаха и казваха: Какво правим? Нямаше кой да им даде сили на тези хора и да им каже: Ето това оправете ние сме зад вас“, коментира той.

Според него сме ваксинирали населението си под 30% и има много голяма опасност отново да има много болни, затова системата трябва да е готова.

Ангелов коментира и подписаният от правителството меморандум с Gemcorp и излязлата статия във „Файненшъл таймс“, според която компанията е продължила да осъществява сделки с участието на руски държавни компании, включително неуспешен план за посредничество при продажбата на ваксината срещу COVID-19 „Спутник V" на Гана.

Ангелов изрази мнението, че е възможно да се случи, че по този начин Европа ще плаща на руски олигарси.

"Парите, които ще бъдат дадени по този меморандум, ще бъдат български пари, които ще платим на руски олигарси, които са създали тази компания“, добави той.

Ангелов смята и че ние трябва да предоставим оръжие на Украйна, защото това е война в защита на демокрацията срещу агресора Путин.

Вижте целия разговор във видеото.