„Правителство на малцинството е по-добрият вариант за държавата“, каза лидерът на БСП и Министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в „Лице в лице“.

Според нея правителството трябва да опита да управлява в такава формула, защото иначе предсрочни избори биха били фатални за държавата и народа.

„Актуализацията на бюджета трябва да се приеме. Колегите да свалят малко емоциите, по-хладнокръвно да мислят, защото ако актуализацията не се случи, ще изправим държавата пред огромен проблем“, смята Нинова.

Тя поясни още, че предстои да бъдат приети 20 закона, за да може Планът за възстановяване и развитие да стане реалност.

„При нови избори и служебен кабинет няма парламент. Няма кой да приеме тези мерки, няма кой да приеме тези 20 закона. Ако изборите са октомври, ноември, тези няколко месеца може да са фатални за тези средства“, каза Нинова.

Тя коментира още, че правителство на малцинството може да доведе до по-качествено законодателство. „Да внасяш закони, качествени, с грижа за хората. Нека този, който не ги подкрепи, да обясни на хората защо не ги подкрепя. И двете страни ще имат стремеж – да правят качествено и добро законодателство, а за останалите да подкрепят това, което е добро“, допълни Нинова.

Относно парите, които Гроздан Караджов е поискал за бюджета на МРРБ, Нинова каза, че е чувала разговори между него и Асен Василев по тази тема.

Нинова предложи тя да бъде като „парламентьор“ между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, за да може държавата да върви напред.