Извънредното заседание на парламента в неделя се провали, тъй като ГЕРБ скриха Димитър Главчев и не искаха да отговарят на въпроси.“

Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с извънредно заседание, което се проведе в неделя следобед и на което служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев трябваше да бъде изслушан във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Заседанието обаче се провали.

„Главчев присъстваше формално и лицемерно. ГЕРБ го спасиха от отговори. Позицията ни в ООН не трябва да бъде променяна в последния момент и то от служебен кабинет. Димитър Главчев трябва да отговори само на един въпрос – кой го накара? Той не може самостоятелно да вземе такова решение. Няма този кураж“, каза още Нинова по темата.

Лидерът на БСП заяви, че страховете за войната у нас растат и за да се успокои населението Народното събрание трябва да вземе решение, че България няма да изпраща войници в Украйна.

„Ние няма да позволим България да бъде въвличана във военния конфликт. Мирът е най-висшата ценност“, каза още Нинова.

„Хората са изморени от избори. Предпочитат стабилността и сигурността. Нашите симпатизанти много тежко преживяват последните девет месеца - възстановяването на модела ГЕРБ, предателството на ПП-ДБ“, обясни тя.

По думите ѝ избирателите са разочаровани от поредната лъжа и липсата на морал в политиката.

„Те бяха подведени, че ще стане промяната, а всъщност бяха излъгани. Ние останахме единствените, които защитават моралните и ценностни категории. През всички години не участвахме в сглобки и договорки“, допълни Нинова.

„През всички години на управление на модела ГЕРБ ние отказваме да се прегърнем с него. „Възраждане“ имат някои прояви в парламента, които навеждат на друга мисъл. Това си е тяхно решение, те да си носят отговорност“, каза Корнелия Нинова.