Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) – Сергей Станишев, отново иска да застане начело на БСП. Това каза в „Лице в лице” зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Фокус в разговора с него беше разделението в БСП и вътрешната опозиция, която отново разкритикува управлението на левицата заради резултатите на местните избори.

„Да каже: „Аз искам да съм новия лидер на БСП, аз ще се явя в предстоящата кампания. В нея ще ви покажа как нещата трябва да станат. Мандатът ми в ПЕС приключва, БСП върви нагоре и е нормално пак да искам да се яхна върху нея и да се кача на власт”. Това са най-откровените думи, които може да каже Станишев. Аз съм убеден, че той отново иска да бъде лидер на БСП и във всичките му изказвания прозира само това”, коментира Добрев.

Той посочи, че между двата доклада, които бяха представени на пленума – единият на Националния предизборен щаб, другият на алтернативния щаб на Станишев, първият е бил по-обективен, по-критичен и с по-ясна визия. Докладът на опозицията Добрев определи като дребнав и не предлагащ реални решения освен оставка на цялото ръководство.

„Те нямат визия как да се развива партията занапред. Те говорят за минало времена”, добави Добрев.

Вижте цялото интервю във видеото.