Ако подкрепата за Украйна не мине в парламента, ДБ ще напусне коалицията. Ако случайно се случи нещо със С. Македония, въпреки че политическите лидери дават други настройки, ИТН ще напусне коалицията.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ Кирил Добрев.

По думите му БСП ще стои в парламента и министерските си кресла и тогава, когато министър-председателят е подал оставка.

В края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Някои от мотивите за отстраняването на Добрев тогава бяха "открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне", както и "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията". 

„Много ми липсва партийния живот. Това бяха последните 30 г. от живота ми. Още като ме изключиха знаех защо го правят, за да може да има някакво спокойствие в редиците на БСП. На БСП и предстоеше участие във властта, сега то се реализира. На това ръководство не му беше необходимо критика отвътре. В момента тя е сведена до минимум“, заяви той.

Добрев добави, че е изключен от партията за срок една година и след като този срок изтече може да подаде документи и отново да стане член на БСП.

Трусовете в коалицията

„В началото на кампанията (б.р. на „Продължаваме промяната“ за парламентарните избори) леко се поувлякох, защото ентусиазмът, който струеше от страна на Петков и Асенов, такъв младежки, с който ще направим „А“ отборът на страната, всички сме един екип, звучеше страхотно“, заяви Кирил Добрев.

Според него няколко месеца по-късно виждаме, че министрите не са просто „А“ отбор, а феодали с феодални владения.

„Дори започнаха да се карат помежду си, а премиерът излизаше да ги разтървава. Факт е, че за тези 100 дни най-много върви кадровата реформа – едни партийни кадри бяха сменени с други“, добави Добрев.

Вижте целия разговор във видеото.