Националният съвет на БСП, наложи на члена на НС на БСП Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие "Изключване" и прекрати членството му в БСП, съобщиха от партията. 

Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет, като "за" гласували 106 души, "против" - 61, с "въздържал се" - 3.

Някои от мотивите за отстраняването на Добрев са "открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне", както и "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията". За изключването съобщи самият Кирил Добрев вчера с публикация във Фейсбук. След изключването му той направи коментар отново в социалната мрежа. 

"Дори и да придобиеш "нотариалния акт от къщата" по давност, никога няма да притежаваш духа на дома", написа Добрев.

Добрев беше опонент на Нинова за председателския пост на  "Позитано" 20, а сега няма да може да участва в конгреса в края на януари, свикан да гласува оставката й.

Против изключването му от партията бяха Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП – София, както и Оперативното бюро на Младежкото обединение, а от БСП - Перник поискаха изключване от партията на самата Нинова.