Трус в БСП, след като емблематичен социалист е предложен за изключване. Изпълнителното бюро поиска Националният съвет да прекрати членството на Кирил Добрев в партията.

В момента се събират подписи от членовете на партийното ръководство, а решението ще се вземе тази сряда на неприсъствено извънредно заседание на Националния съвет.

Някои от мотивите за отстраняването на Добрев са „открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне", както и "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията".

bTV потърси Добрев за коментар, но той отказа. По-късно написа статус в личната си страница „Фейсбук“:

Снимка: btvnovinite.bg

"Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може".

Потърсихме и лидера на социалистите във Варна - Борислав Гуцанов, който вече се е подписал „За“ изключването на Добрев, но той също отказа коментар.

В защита на потомствения социалист се обявиха Крум Зарков и Костадин Паскалев и обявиха, че ще гласуват против.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!