„Целият проблем с гробищата е заради липсата на закон, който да регламентира цялата дейност“, каза общинският съветник Карлос Контрера по повод дебата в СОС за гробищните паркове.

По думите му този бизнес няма никаква държавна регулация, повечето фирми работят в сивия сектор, като случаят от с. Клисура го показа нагледно.

„Особено в София, назад в годините има стотици и хиляди жалби на хора, които са били измамени от гробищната мафия“, каза Контрера.

„Фактът, че не се допусна комисия от общински съветници, която да провери тези пробелми, показва, че някой се опитва да прикрива нещата или да ги отлага във времето“, каза още общинският съветник.

Той допълни, че един от елементите на бизнеса, който показва неглижиране от държавата е липсата на регистри какво се случва в гробищните паркове.

„Трябва да се приеме закон за погребално обредната дейност“, смята Контрера.

Относно протестите на столичния транспорт, Контрера отрече да има нещо общо с протестиращите, но подкрепя тяхното недоволство.

„Още през 2010 г. една от водещите компании в бранша е оценила, че потенциалните загуби заради гратиса в транспорта са в размер на 25 млн. годишно“, каза от своя страна Борис Бонев, който беше включен по телефона.

„Никога не съм казвал, че няма необходимост от реформи“, каза Контрера.