Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обвини в лъжа своите бивши колеги по коалиция от „Атака“ заради отправените му обвинения за продажба на апетитни имоти.

„Тези момчета изпълняват поръчка. Ние сме малка държава, всички сме братовчеди, както казваше един бивш премиер, така че скоро ще се разбере кой е авторът й“, заяви Каракачанов в предаването „Лице в лице“.

Той заяви, че утре ще отиде в парламента и ще се защити чрез графики, на които ще се види през последните 20 години кои имоти са продавани и за каква сума.

„По мое време са продадени само 16 имоти, пет от които са наследени като процедура от времето на служебното правителство. Сред тези имоти няма нито един апетитен“, заяви Красимир Каракачанов.

Той отново каза, че не е бил уведомяван на акциите, предприети от прокуратурата срещу престъпността. През последните седмици бяха задържани за корупция и други престъпления редица високопоставени членове на администрацията от ВМРО, включително издигнатия от Каракачанов за министър на екологията Нено Димов.

Според него това се дължало на неговата радикалност. Конкретната причина Каракачанов видя в концепцията за интеграцията на ромите. Според него тя се тълкува неправилно и никой не я е чел. Каракачанов я защити, заявявайки, че тя не съдържа расистки постановки.

Помолен да коментира скъсания ластик, министърът на отбраната заяви: „Да прекалиш в непочтеното си отношение. Това означава да се скъса ластика.“