Искам да ме запомнят като почтен човек. Това заяви в „Лице в лице“ Христо Петров, познат като Ицо Хазарта. Той е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР-София.

Петров обясни, че решил да се присъедини към тази партия, защото в лицето на Кирил Петков и Асен Василев е видял желание и потенциал да се извърши промяна у нас. 

„На мен ми трябват партньори, а не началници. С Кирил Петков поговорихме какво може и какво трябва да се направи. Той ми каза нещо, което съм си мислел винаги, че имаме много хубава работа – и той, и аз. Но един ден всеки от нас си отива и мисълта, че си имал възможност да помогнеш, а не си го направил – не искам да е последната ми мисъл“, каза музикантът. 

Относно казуса с гражданството на Кирил Петков, кандидатът за депутат заяви, че тази тема се изкарва на дневен ред от хора, които ги е страх от бившия министър на икономиката. Петров посочи, че е подписал декларация за почтеност, както всички останали от екипа на ПП. 

„Почтеност е, когато си в политиката – да използваш властта за доброто на обществото, а не да уредиш себе си. Със сигурност познавам по-почтени хора от мен, но знам как трябва да изглежда почтеният човек и много ми се иска споменът, който остане след мен – да е на такъв“, коментира Петров. 

Музикантът коментира, че зеленият сертификат за ограничаване на пандемията е работещо решение, защото в страните, в които се прилага – има резултати. Той обясни, че вече се е ваксинирал. 

На въпрос кой политик е променил България, той отговори Васил Левски. Обясни, че в парламента ще работи в сектор „Образование“. Призна, че ако почувства, че е безполезен - ще се откаже от политиката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!