„Нашата партия е с виждане, че е трябва да има правителство, защото има важни въпроси, които трябва да бъдат решени като актуализацията на бюджета, преизчислението на пенсиите, Планът за възстановяване и развитие“, заяви Христо Проданов от БСП в предаването „Лице в лице“.

„Националният съвет даде мандат на преговорния екип да настоява за социалните политики, свързани с доходите на хората – преизчисляването на пенсиите, образованието и науката, здравеопазването и разбира си борбата с корупцията“, посочи той по повод преговорите с ИТН за съставяне на кабинет.

Според него през последните 12 години управлението на България е имало една единствета посока – кражби и корупция. „Трябва да баде зададена посока за развитие, която да бъде следвана дългосрочно“, каза той.  

За служебния кабинет от БСП имат добра оценка, отбеляза Христо Проданов. „Най-важното е, че организира честни избори, до голяма степен се справи с купения и корпоративния вот и това до голяма степен се отрази на резултатите на ГЕРБ“, посочи той.

По повод протеста пред „Позитано 20” в деня на Националния съвет и исканията за оставка на председателя на партията, Проданов изтъкна: „Тази манджа се претопля вече пета година. Героите са едни и същи. Някои от тези лица от протеста не ми вдъхват никакво доверие. Влияят зле на авторитета на БСП. Ако искат конструктивен диалог и промяна, това трябва да се случи в изпълнителните органи на партията. Всеки има право на мнение, но това да става там, където е необходимо”.