Трябва да надградим резултата, който постигнахме на изборите за Европейски парламент. Това обяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването „Лице в лице”.

По последни данни, партията му печели 6,2%, което ѝ осигурява един мандат в Европарламента. Интересен факт е, че Демократична България печели вотът на българите, живеещи в чужбина. 

„Тепърва трябва да заслужим тази подкрепа, знам, че тя беше в аванс. Искам да уверя хората, че сме започнали подготовка за местните избори, за да можем в рамките на тази кампания да разширим подкрепата към демократичната общност”, допълни Иванов.

По думите на Христо Иванов, Радан Кънев ще бъде техният представител в европарламента и едва ли преференции ще разместят листата им.

„Той беше нашето острие и оправда доверието. Ние се борихме да има преференции и тя да се употребява. Голямата надежда да има обновяване в българската политика е да влязат нови лица, които да защитят доверието. При нас преференциите не са се превърнали в източник на напрежение или свади”, каза съпредседателят на Демократична България.

 Христо Иванов още заяви, че партията му излиза от тези избори със защитено име. „Показахме, че в демократичната общност има единение, за което демократите да могат да гласуват. Предстои ни обаче много работа, тази кампания беше много важно бойно кръщение за нашата партия”, допълни Иванов.