За съжаление, това (б.р. Международният панаир в Пловдив) е една перла на българското стопанство. Това е емблема на Пловдив и на България, която беше харизана като търговско дружество под контрола на Георги Гергов, като очевидно вървим към ликвидацията му. Става въпрос за огромен, апетитен терен в центъра на Пловдив.

Това заяви в „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Нито това е начинът, по който ще се реши съдбата на Панаира – чрез поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ. Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация и е един от хората с най-дълга и добре установена публична история на прокарване на руското влияние в България“, добави той.

Припомняме, че в Пловдив граждани вече проведоха няколко протеста, в които заявиха, че са против Панаирът да премине в ръцете на Георги Гергов.

„Предишната сесия на Общинския съвет беше провалена, общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на работа, за да провалят възможността да поемат отговорност за взимането на правилно решение. Нашите съветници са свикали нова сесия на Общинския съвет на 9 януари, аз пак ще отида. Призовавам политическото ръководство на ГЕРБ да си прати хората на работа и те да вземат интерес в решения за гражданите“, каза още Иванов.

Той заяви, че ДБ се опитва да направи всичко възможно, за да спре това.

„Докладът (б.р. за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума с „Джемкорп“) съдържаше много пропагандни елементи – още в заглавието му фигурираше сумата 1 млрд., която никъде не се споменава в документа“, каза той по темата за приетия от НС днес доклад за „Джемкорп“.

„Това е бил меморандум за намерения, от него, поне аз не разбрах да са доказани настъпването на някакви конкретни щети“, добави той.

Иванов заяви, че не трябва да се бърза да се обявява втория мандат за приключен.