„ДПС и ГЕРБ вече плащат непоносима цена, че крепят Иван Гешев на поста главен прокурор“, каза Христо Иванов в „Лице в лице“.

По думите му двете партии трябва да бъдат поставени на „властова диета“. „ДПС и ГЕРБ ще бъдат толкова по-мотивирани да участват в парламентарното мнозинство, ако бъдат държани настрана от властта“, каза още Иванов.

„Ако ДПС участва и е допуснато до разговора, това е огромен проблем за нас“, отново потвърди Христо Иванов. По думите му „Демократична България“ не може просто така да даде подкрепата си за кабинет.

„Ние трябва да положим усилие да конструираме такава комбинация, която да може да увери избирателите, че това наистина ще бъде друго управление. Че това управление ще бъде конструирано около волята да се справи с корупцията, а не да продължи с нов глас“, каза още Иванов.

Той допълни, че няма да коментира слухове кой ще заеме министерските кресла в кабинета на ИТН. „Ние можем да преодолеем дълбоката политическа криза само с едно упраление, което има ясна физиономия, хора с ясни биографии, които все пак могат да се преборят с корупцията и са проявили този характер назад във времето“, допълни Иванов.

„ИТН си представят, че просто един ден ще извадят на въртележката един състав на кабинет и ние ще трябва да гласуваме за него. Аз казвам – дайте да говорим сериозно, защото ние искаме да направим това, но не можем да дадем подкрепа ей така“, уточни Иванов.

Той призова останалите партии към здрав разум.