Гешев си беше създал „държава в държавата“. Сега, когато Борисов освободи мястото, той реши, че ще напълни вакуума и трябва да се съпротивлява неистово на всички опити да бъдат разкрити престъпленията, които са извършени пряко с неговото участие.

Това каза в студиото на „Лице в лице“ Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“.

Според него идеята, че главният прокурор може да воюва не само с гражданите, но и с държавата, е интересна.

„Имам въпрос към служебния премиер Янев: „Главният прокурор все още живее в „Бояна“ 5 по разпореждане на Борисов не по решение на Министерски съвет. Резиденция „Бояна“ се управлява от МС, т.е. аз лично бих изгонил Гешев още утре сутринта“, заяви Хаджигенов.

Адвокатът смята, че хвърлянето на яйца и гражданският протест е изключително важен демократичен инструмент, който има своята полезност до един етап.

„Ако ставаше с хвърляне на яйца, досега да съм ги свалил всичките“, допълни Хаджигенов.

По думите му Гешев е на поста, за да пази олигарсите, през които минават парите, от които властта се облагодетелства.

Борисов не е на власт от „два петъка“ и изведнъж Сметната палата установи, че „Автомагистрали“ ЕАД са взели едни милиарди левове.

„Многократно през годините съм казвал, че МВР изпълняват единствено социалната си функция. Данъкоплатците храним 55 000 милиционери, а те охраняват предимно и участват активно в престъпността. Трябва да оставим едни 10% от него и да започнем отначало“, добави той.

Вижте повече във видеото.