„В деня, в който НСИ обявява рекордна инфлация, която не се е случвала в България в последните доста години, излизат някакви хвърчащи листи“. Така  бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов коментира последните данни около „Барселонагейт“.

Според него в случая става въпрос за кризисен пиар на кабинета „Петков“.

„Специално министър-председателят Петков още от първите си дни в политиката показа силно неуважение към правилата“, коментира Горанов.

Относно проекта на Бюджет 2022, който в момента се гласува на второ четене в парламента, той смята, че няма да се случи заложения растеж, а инфлацията се подценява. Според него бюджетът е опит да се печели политическо време и да се съхрани „крехката“ конструкция на управляващата коалиция.

Притеснително според Горанов е, че все още не е ясно кога ще бъде одобрен Плана за възстановяване и устойчивост на България и сме изгубили шанс за аванс по този план.

„Всички проекти трябва първо да се финансират от българския бюджет, а след това евентуално да бъдат представени фактурите на Европейската комисия за разплащането. Това за мен са по важните въпроси“, подчерта бившият финансов министър.

Гледайте повече във видеото!