„Ние защитаваме позицията, естествено, че дискусиите в Народното събрание трябва да се водят от трибуната. Затова нашият представител изрази своето мнение от трибуната. Не знам защо господин Костадинов така се е припознал в разказа, но явно вместо да вземе отношение от трибуната, той реши лично, така, отношение към нашия депутат да се обърне и съответно при така стеклите се обстоятелства се получи напрежение, което доста бързо го уталожихме, но естествено това са сцени, които не желаем да виждаме в българския парламент“.

Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров по повод напрежението и сблъсъците в парламента, в които след думи на депутат от управляващата партия председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов отправи закани, спречкване и почти бой.

Според Гюров е нормално при „толкова кризи“ и такъв „шарен парламент“ да има напрежение.

Гюров разкри, че на коалиционния съвет снощи са взети много важни решения по две основни теми, една от които актуализацията на бюджета, която трябва да мине възможно по-бързо в парламента, за да влязат в сила антикризисните мерки на правителството.

Вижте целия разговор във видеото.