„Служебното правителство обяви, че енергийният сектор е оставен в хаос и разруха. Отказаха 7-те танкера с втечнен газ заради „липса на слотове“. Сега правят търг за втечнен газ. Как преди нямаше слотове, а сега има?“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

„Всички танкери бяха на цена 35 долара под борсата. Следващият месец няма да има такъв газ в микса и „Булгаргаз“ поиска увеличение“, коментира той.

Антикорупционното законодателство

Ще обсъдим проектозакона на Министерството на правосъдието. КПКОНПИ беше създадена като бухалка и трябва да бъде разделена на два органа.

Има такъв народ“ искаше всяка партия да има по един представител в тази комисия, като да има право на вето върху решенията. Ние ще обсъдим предложения законопроект от министъра на правосъдието Крум Зарков, обясни Гюров.

„Българският избирател е мъдър. „Има такъв народ“ беше в състояние да съставят правителство. Любомир Каримански не отговори защо по време на криза и война се намираме в предизборна кампания. Много по-важно е какво правят политиците от това какво казват“.

"Едното нещо, което направихме – закрихме специализираните съд и прокуратура – това беше бухалката на предишното управление. Освен това в един от последните дни осигурихме независима администрация на европейските делегирани прокурори от България", допълни той.

Според него в последните години има над 500 договори за адвокатски хонорари по европейски програми към Министерството на регионалното развитие.

„Нито един от тези договори не е проверен. По съвсем случаен начин 99 от тези договори са сключени с личния адвокат на Бойко Борисов Менко Менков“, коментира Гюров.

Адв. Менков отрече твърденията.

Войната в Украйна

„Основното задължение на служебното правителство е да осигури прозрачен и честен вот. Въпросите за националната сигурност трябва да се обсъждат на Консултативен съвет“, посочи Гюров.

„Трябва да разберете какво значи за хората в XXI век някой да ти почука на вратата и да ви връчи призовка, с която ви изпраща на заколение. Точно това се случва. ЕС трябва да вземе ясна позиция, Путин да се изтегли от окупираните територии и да се върне на масата на преговорите“, добави той.