Тенденцията е БСП да е първа политическа сила с два – три процента преди втората политическа сила, което показва, че кампанията към своя край е в успешен ход. В мобилизация сме последните дни, коментира Георги Свиленски – шеф на предизборния щаб на БСП, в предаването „Лице в лице“.

Искаме да спечелим изборите, защото България има нужда от промяна, заяви той.

„Трябва да се случи промяната, кризата дойде, медиците започнаха да се справят с каквото могат, но правителството абдикира от този проблем“, заяви той за кризата с коронавируса.

„Ще върнем списъците на възрастните хора, които имат нужда от ваксина. Ще направим така, че ваксините да отиват при личните лекари и те да правят ваксинацията“, посочи още Георги Свиленски. По думите му БСП ще влезе и в преговори за други ваксини срещу COVID-19.

„Ще направим последователно управление, с последователни мерки и последованелни действия“, увери Георги Свиленски.

Той отбеляза още, че сред първите неща, които ще направи БСП, е да обяви данъчна ваканция. „Един бизнес, който е затворен повече от година, защо трябва да плаща такса „Смет“? Тези фирми, които са затворени, ще получат заем, а не кредит. Родителит, които са в къщи, защото децата им не ходят на училище, ще получат 70% от дохода. За всички има пари, няма как да предложим мерки, които не са финансово обезпечени“, заяви Свиленски.

Според него БСП трябва да е първа политическа сила и да вземе мандат за съставяне на правителство. „Ако мандатът е в ръцете на Борисов, той ще го държи 5-6 месеца. Конституцията позволява да се опитва да прави правителство дълго време“, коментира ръководителят на предизборния щаб на БСП.