"Госпожа Нинова пета година не успява да създаде общ фронт в БСП, половината ѝ партия по цял ден е по медиите да я плюе, така че редно е първо да обедини собствената си партия и след това да се грижи за съдбата на останалите. така политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов коментира идеята на левицата и нейния лидер Корнелия Нинова за създаване на обединения за честни избори.  

"През 2016 г. сегашните управляващи организират перфектно проведени президентски избори и референдума на Слави Трифонов. Президентските избори се печелят от опозиционния кандидат Румен Радев, сегашните управляващи тълкуват това като вот на недоверие към тях, подават оставка и се отива на парламентарни избори", припомни Харизанов и отбеляза, че това е демокрация.  

Същата година се провеждат президентски избори и в Австрия, които са касирани заради броенето и отчитането на гласовете по пощата, посочи Харизанов. 

"Нагласите преди изборите потвърждават сегашните баланси със смяната на един – двама по-маловажни играчи. Не виждам промяна във върха на българската политика", заяви той.

Нека видим първо какви ще се предизборните коалиции и тогава да говорим за следизборните, призова Харизанов. 

СДС е марката на десните хора и те трябва да бъдат възприемани като сериозен коалиционен патньор, смята анализаторът.