62-годишна лекарка, която се завърна от конгреси в чужбина, беше една от първите у нас с диагноза коронавирус.

Тя се почувствала зле и е поискала тест, след като той се оказа положителен за COVID-19, беше настанена за лечение във ВМА. Жената се още е в болница.

Моят организъм вече има изработени антитела, сигурно ще се излекувам, обяви в телефонно включване за предаването „Лице в лице“ лекарката.

Тя е поискала да бъде тествана заради пътуването в чужбина и неразположение. Вдигнала е кръвно, което не е характерно за нея, последвало нарушение в сърдечния ритъм. Оказало се, че причина за нарушения сърдечен ритъм е повишеното кръвно налягане, а не токсичен ефект от вируса.

„Следващото нещо беше един обрив, който обхвана устната ми кухина, приличаше на афти, но не беше афта. След това болки в червата, подобни усещания не съм имала…, минах много етапи с физическо напрежение.“, разказа жената.

„Това е едно многолико заболяване, което изненадва организма всеки ден. Изключително индивидуално е при всеки пациент“, коментира още лекарката.

Жената не е развила пневмония. Лечението е преминало, без да се ползват най-тежките възможни препарати, защото лекарите са преценили, че пораженията, които нанася вируса, не са твърде сериозни.

Тя призова повече дарения за борба с разпространението с коронавируса да отиват за осигуряване на тестове и лаборатории да се разкрият във всяко населено място.

Вижте целия разговор във видеото!