Не съм участвал в спирането на метрото. Видях група хора, които вървяха натам и тръгнах след тях. Какво точно направиха, не видях.

Това заяви единият от задържаните за блокирането на метрото снощи Светослав Трайков. На него му беше повдигнато обвинение за съучастие в хулиганство.

За „Лице в лице“ той заяви, че е слязъл в метрото, за да си вземе нещо за пиене, когато трима полицаи му казали, че е задържан. По думите му те не са му обяснили защо, нито пък са му позволили да използва телефона си, за да се обади на близки или адвокати в първите 3 часа и половина след ареста си.

„Казаха ми в 02:00 ч. сутринта, когато ме освободиха, за какво съм бил задържан. В един момент, докато полицаите не гледаха, успях да изпратя есемес на мой познат, който е уведомил адвокатите“, разказа той.

„Вие представяте ли си да бъдете задържан и да не знаете за какво? Смятах, че въпреки начина, по който се управлява държавата, има някаква останала демокрация. Тук очевидно няма“, продължи Трайков.

Според него спирането на метрото е траяло няколко минути, а „управлението на мутрите от 11 години“.

Също така той обясни, че е бил един от учредителите на партия ГЕРБ през 2006 г. и изтъкна, че тя е била създадена, за да бъде европейска. Това обаче, по думите му, не се е случило.

Вижте още във видеото!