Имало е вероятно конфликт между министрите Бисер Петков и Владислав Горанов, прогнозира политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Лице в лице”. Така той коментира оставката на социалния министър Бисер Петков с довода, че има забавяне в темповете на работа на министерството. 

За оставката без конкретен повод и причина, политологът отбеляза, че вероятно се е натрупвало напрежение между Петков и премиера от една страна, както и между социалния и финансовия министър. 

Най-важният министър по принцип е финансовият– с него трябва да се взаимодейства добре, обясни още политологът. По думите му на първо място социалният министър трябва да е в отлични отношения с финансовия, да е екипен играч, които да се вписва добре в министерския съвет, коментира той. 

За рокадите в кабинета „Борисов” политологът отбеляза, че премиерът е показал че няма незаменими хора. Според него министрите на ГЕРБ винаги са били хора, които могат много лесно да си тръгнат от министерските кресла.

„Социалното министерство е по-тежко, с много дейности, които винаги са в дефицит. Това е трудно министерство, тежък ресор, обикновено с него се захващат хора от тези системи.  Изисква се определена доза познаване на материята, трудно  е за външен човек да управлява системата.  Като прибавите и голямата степен на измами, ведомството е наистина много тежко”, коментира още доц. Стойчо Стойчев.