За доверието в Народното събрание принос имат всички парламентарни групи, не само управляващите. Традиционно тази институция не се радва на изключително доверие сред обществото ни, но тя представлява избраните от всички парламентарно представени партии народни представители.

Това каза в предаването „Лице в лице” депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите ѝ през последните четири години опозицията трайно не е присъствала в пленарната зала, когато са се обсъждали важни за държавата въпроси.

„Това има една-единствена цел- провал на заседанията на НС и опити да се ограничи вземането на решения”, добави Атанасова.

Според нея всеки, който е положил клетва в тази зала, е обещал на своите избиратели, че ще работи в името и за благото на българския народ.

По темата за евентуалното отхвърляне на седем от десетте кандидати за делегирани прокурори в Европейската прокуратура народният представител каза, че съжалява, че трябва да има рестарт на процедурата.

„Надявам се че при следващата процедура ВСС ще избере категорично одобряваните кандидати и те ще отговарят на критериите”, добави тя.

Резултати, работa и пак резултати

„За ГЕРБ властта не е самоцел и най-важното, с което доказваме, че сме подготвени да имаме отново доверието на българските граждани, са резултатите, които са на лице”, категорична е Атанасова.

По думите ѝ през 2020 и 2021 г. страната ни е с един от най-ниските бюджетни дефицити в Европа.

„За 10 години управление ние сме правили грешки, но който не работи и няма ежедневен достъп до българските граждани, той не греши”, добави депутатът.

Вижте повече във видеото.