„Не бягаме от сигналите. Това че сме коалиция е много хубаво, защото можем да се контролираме вътрешно един друг и ако има някакви проблеми или грешките, да се откриват навреме. По сигналите на Дунчев голяма част от парламентарната група и от цялата коалиция беше изненадана“.

Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Росен Костурков, депутат от „Продължаваме промяната“ и зам.-председател на комисията по земеделие за скандала с назначенията в горските дружества. За съмнения за политическо кадруване в горския сектор говори в предаването „Лице в Лице“ Александър Дунчев от ПП.

Според Костурков земеделският министър Иван Иванов ще започне проверка по сигнала.

„Още от самото начало сме казали, че за нас няма значение дали човекът, който работи на съответното ръководно място, е бил назначен от ГЕРБ или от БСП, или от някой друг, стига той да е професионалист. Най-важното е през него да не изтичат пари, защото ние се сблъскваме на много места с големи течове на пари. Тези хора трябва да бъдат сменени“, коментира още депутатът от ПП.

Относно повишаващата се цена на олиото у нас зам.-председателят на комисията по земеделие коментира, че това е „чиста спекула“.

„Количеството слънчоглед, което има в България и очакването за новата реколта, не дават никакъв повод да имаме притеснения по отношение на снабдяването и по отношение на цените на олиото“, обяви Костурков.

Относно изкупуването на зърно той уточни, че цената, която ще предложи държавата на търговците у нас, е разумна – много по-висока от миналогодишната, и повечето от тях са се съгласили с нея. Цената вероятно ще бъде обявена в понеделник на стоковата борса в София.

Гледайте целия разговор във видеото!