Правителството на „Продължаваме промяната“ са „измамници с бели якички“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ Делян Добрев от ГЕРБ. Той сравни сюжетът с подписването на меморандума с „Джемкорп“ с филма „Бандата на Оушън“.

„Преди две години в управлението на страната дойдоха един измамници в бели якички, превзеха държавата и започнаха с далаверите за милиарди. Тях милионите не ги интересуват, гледат само милиардите. И то основно в енергетиката, защото там са най-големите суми“, каза той.

Добрев допълни, че в продължение на месеци тези „измамници с бели якички“ са успели да подведат всички институции в държавата – Министерски съвет, министерство на енергетиката и дори службите.

„Първи се усещат в ДАНС – в техния доклад пише, че измамниците с бели якички са поискали международните паспортите на директорите на „Булгаргаз“. Представяте ли си? Освен с цел измама, за какво са им тези паспорти“, попита риторично Добрев и добави, че журналистите са разровили този случай.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че ДАНС са предоставили доклада си на тогавашния премиер Кирил Петков, но той го е „сложил в чекмеджето си и е продължил с далаверите“.  Тогава от опозицията започнали да говорят за проблема на висок глас, за да се чуе за проблема и да се прекрати меморандума с „Джемкорп“.

Делян Добрев коментира бъдещето на въглищните централи и изказванията от днес на бившия вицепремиер и финансов министър Асен Василев, както и газовите договори и цените на горивата.

Вижте какво още каза той за новия политически сезон във видеото.