„Слави Трифонов създаде явление в шоубизнеса и разочарование в политиката. Сега идва предизвестеният край на „Има такъв народ“, каза министърът на иновациите Даниел Лорер в „Лице в лице“.

Той допълни, че хората в ИТН, които имат чиста идея, ще гласуват за оставането на кабинета.

„Аз вярвам, че в българския парламент, както в коалицията, така и в бившата коалиция, така и в опозицията, има депутати, които са отговорни пред своите избиратели. Аз разчитам, че тези хора ще имат смелостта при гласуването да кажат много се извиняваме, но да хвърляме държавата в хаос е престъпление“, каза Лорер.

На въпрос дали „Продължаваме промяната“ ще работят с ГЕРБ-СДС, Лорер категорично отрече. „Това, че Борисов е очертал с кого би работил е чудесно, но ние имаме много ясна линия. Ние работим с хора, които вярват в това, което България трябва да свърши. Не можем да преговаряме с партии, които олицетворяват липсата на законност в последното десетилетие“, каза Лорер.

Относно позицията на президента Румен Радев за политическата ситуация в страната, Лорер каза, че президентството предпочита да преповтаря тезите на опозицията.

„Президентът трябва да знае, че парламентът не е магазин. Единственото важно е съвестта“, каза Лорер.

Министърът определи темата за Северна Македония като „най-удобната дъвка в цялата държава“. „За първи път Европа застава на страната на единия от преговарящите и казва, че българската позиция е вярна и ЕС ще стане гарант“, допълни Лорер.