Правителство на „Има такъв народ“ (ИТН) няма да видим, прогнозира в предаването „Лице в лице“ Цвета Караянчева от ГЕРБ. Според нея ИТН няма да понесат политическа отговорност.  

„Те се опитват по рекетьорски начин да налагат своите хора без да водят разговори и след като това правителство не бъде прието, ще кажат – ние искаме да има правителство, но те не ни дават шанс“, смята Караянчева.  

„Можеш да имаш такива амбиции, когато имаш 121 народни представители, когато имаш мнозинство и можеш да предлагаш само ти. Когато имаш 65 депутати, трябва да търсиш подкрепа“, обясни тя.

Не изключвам възможността да водим разговори с тях, нека да излъчат група и да започнат разговори, призова тя.  

„Не искаме да има трети кръг на избори, хората са изтощени, избирателната активност е ниска“, добави Караянчева. „Избирателната активност продължава да пада с всеки следващ избор. Нека на 21 юли политическите сили да седнат и да разговарят“, призова тя.

В политиката трябва да се водят диалози и да се търсят допирни точки, посочи тя. Всичко трябва да се решава на масата на преговорите при пълна прозрачност, каза още Караянчева. 

Според нея в смесените региони резултатът на ИТН набъбва, защото по думите й са имали помощ от друга политическа сила.