Нова порция червени войни. В БСП се обиждат на „подлоги", "мишоци", "маймуни", "политически недоразумения".

В декларация пък един партиен другар е определен като „вербализаторът на разделението, на остракизма, на омразата вътре в партийните редици и поръчков глашатай". Този герой на партийна декларация на пловдивската организация на БСП е Александър Симов.

„Поводът на тази декларация н БСП-Пловдив са мои статии по повод изявленията на Георги Гергов. Открито заявих своята позиция, че подобни изявления в такава ситуация са абсолютно недопустими“, каза в предаването „Лице в лице“ Александър Симов.

„Това беше автентична политическа критика спрямо липсата на тяхна политика и спрямо изразени политически позиции на Георги Гергов. Има една групичка хора, които не могат да преживеят, че политическите им амбиции бяха разрушени и че мечтата им да бъдат министри в кабинет на Бойко Борисов няма да се осъществят. Това е големият проблем“, допълни той.

„Проблемът е, че от там не сме видели позиция по болезнените проблеми на България. Те са произвели две позиции – едната срещу мен, а другата срещу други четирима мои колеги, които написаха декларация, за да припомнят на Георги Гергов, че в качеството си на свободен гражданин може да се обяснява в любов на Бойко Борисов както си иска. В качеството си на областен председател на БСП в града обаче трябва да съобрази тази своя позиция или най-малкото да я обсъди с организациите“, каза още Симов.

Той заяви, че се съмнява във възможностите на тази организация да произвежда качествена политика, обърната към обществото.

От БСП-Пловдив го обвиниха още, че нарушава принципа на другарство, който е основна ценност за партията.

„Препоръчвам на тези другари да прочетат статията за другарството на Димитър Благоев. Там той казва нещо много важно – другарството не е празна дума, а то се гради на базата на общите ни интереси като политическа формация. Ние като политическа формация в последните години ясно сме заявили, че ще бъдем абсолютна опозиция на това разрушително управление и на стила „Бойко Борисов“, който разгражда държавата. Затова мисля, че БСП-Пловдив трябва да ми обяснят спазват ли тази политическа линия. Ние чухме от Георги Гергов няколко пъти една прекрасна оценка на предприетите мерки. Той буквално намекна, че неговата политическа позиция е БСП да влезе в коалиция с ГЕРБ“, каза още Александър Симов.

Той бе категоричен, че няма да се оттегли от поста говорител на ПГ на БСП. Самата Корнелия Нинова не е искала подобно нещо от него.