Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесмена Георги Гергов да се оттегли от партията, съобщават от пресслужбата на левицата.

Социалистите от Пловдив се разграничиха Гергов, след като в сряда (22.04) в „Тази сутрин“ той обяви, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено. 

Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Гергов удря в същностни политики на БСП. Ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията“, казва Нинова. 

По думите на лидера на социалистите Гергов не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само личния си интерес. "Да определи в кой отбор иска да играе", каза още тя.  

Освен социалистите от Пловдив, несъгласие с твърдения му изразиха от местните структури на БСП във Видин,  Шумен, Ботевград и Стара Загора.