Не се разпознавам в съобщението на Софийската градска прокуратура (СГП), каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Бойко Рашков по повод информацията до медиите, че СГП проверява за евентуално извършено престъпление бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ия парламент.

В съобщението от днес не се посочва име, а на описанието отговарят трима депутати – Рашков от „Продължаваме промяната“, Младен Маринов и Христо Терзийски от ГЕРБ.

„Не знам и не съм извършвал каквото и да е престъпление, така че отговарям само на изискването да съм бивш вътрешен министър и народен представител от сегашния парламент“, заяви депутатът от ПП.

По думите му работа на прокуратурата е да пледира в съдебната зала и нейни представители нямат право да говорят, преди да има стартирал наказателен процес. „Тези колеги, лаская ги като ги наречем колеги, са забравили елементарни правни принципи и етични норми“, допълни той.

Бойко Рашков е категоричен, че не са го търсили от прокуратурата за евентуално престъпления и за пореден път става въпрос за самосезиране по публикации в медия, но без доказателства.

„Това са измислици на българската прокуратура и е срам за тази прокуратура, която в момента функционира в демократични условия в нашата страна. Тази прокуратура не е за тези условия. Тази прокуратура е придобила чист политически облик, действа успоредно с една друга политическа партия, която се нарича ГЕРБ, и ползват услужливи медии, чрез които да прокарват своите злонамерени идеи“, обобщи ситуацията бившият вътрешен министър.

Рашков очаква малко повече конкретика от прокуратурата, за да заведе дело срещу нея.

Гледайте целия разговор във видеото!