„Проект на Кирил Петков и на Асен Василев сигурно ще стои в сянката на Румен Радев“, смята един от лидерите на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

По думите му ДБ не са казали, че не искат да водят разговори с Петков и Василев за евентуална обща работа, но „за нероден Петков не се говори“.

Атанасов коментира, че не бива да се страхуваме от демокрацията и появата на нов политически проект, който да даде още по-широка възможност за избор на българските граждани, толкова по-добре.

Той допълни, че ако партията е зад президента, от ДБ няма от какво да се страхуват, защото тогава ще са позиционирани повече в ляво.

Според Атанасов кабинет след последните два пъти избори не се е случил заради „неопитност сред определени политически сили“ и липса на диалог.

„Ако ДБ сме първа или втора политическа сила и получим мандат, ще покажем как трябва да се води диалог, за да се създаде мнозинство“, коментира Атанасов.

Относно третия проучвателен мандат, който днес БСП върна неизпълнен на президента Румен Радев, Атанасов каза, че този край е бил предизвестен. „Не можем да участваме в коалиция с БСП“, каза той.

Атанасов определи скандала с Татяна Дончева като „разкалване на терена“ „Тук трябва да се държи сметка на тези, които участват в такъв тип процеси и да си дават сметка какво правят публично“, каза Атанасов.