Трябва да се реши ромският въпрос, дори и със силата на държавната принуда, децата трябва да станат нормални български граждани и да бъдат образовани. Така коментира предложението за спиране на социалните помощи при отсъствие от училище евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Лице в лице".

Той бе категоричен, че мярката не е насочена срещу ромите, а срещу безотговорните родители. 

В декларация от ВМРО обясняват, че са автори на предложението.

"Говорим за семейства, които правят деца безотговорно, а след това дори не ги изпращат на училище, за да могат да се образоват и да се оправят в училище", каза евродепутатът.

Според него за такива родители образованието не е ценност. По думите му те използват децата си за просия, проституция и не им дават възможност в живота да станат нормални граждани.

В същата декларация ВМРО заявяват, че искат спешна среща с премиера Бойков Борисов заради противозаконни действия на ректора на Великотърновския университет. По думите на Ангел Джамбазки има конкретен случай, който е породил това искане.

В момента там предстоят избори за студентски съвети, които би трябвало да са напълно автономни. Ректорът обаче нарушава правилата, отменя събранията на студентските и тези действия са напълно нередни спрямо студентското самоуправление, коментира евродепутатът.

Вижте целия разговор във видеото.