БСП е особено животно, не е партия, която можеш да яхнеш. Това каза в предаването "Лице в лице" социологът Андрей Райчев.

„То си има характер, то си има навици, това е 100-годишно нещо, много демократично и единствената партия с идейни дискусии. Те може да се мразят, но дискусиите – либерално и глобално или консервативно и ляво. Това въобще не е въпрос дали Нинова обича Станишев или обратно.

Станишката линия е либерално – мигранти, Истанбулска конвенция и т.н. Нинова е съвършено противоположно – много стегнато към мигрантите, никаква Истанбулска конвенция. И тя Нинова затова печели”.

Аргументът на Станишев е – Аз съм шеф на ПЕС, обясни Райчев. 

"Факт, това е силен аргумент, ама аз не те предлагам. Аз просто не те предлагам, защото имаш погрешни политически възгледи, от нейна гледна точка и със следния много силен аргумент, който е и моят аргумент.

Лявото в Европа губи позорно. Тази либерално лява линия с всички мигранти и гейове доведе до това, че в Германия за пръв път от времената на Карл Маркс и Фридрих Енгелс левицата в една от страните, Бавария в случая, взе под 10, и ако така продължи, ще започне да скача парламентарната бариера. Защото левицата в момента в Европа плаща на либералите сметката. Либерализмът в света се разпада, а плащат левите”, допълни Андрей Райчев.

Вижте целия разговор във видеото: