Хората, които днес са на границата между Турция и Гърция не идват да живеят като европейците, а да променят Европа и се използват в една медийна и политическа война.

Преди 77 години българският народ спаси своите събратя евреи, защото не разбираше защо те трябва да бъдат депортирани. Това се случи благодарение на традиционното за българина човеколюбие.

Това заяви депутатът от ВМРО и зам.-председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност Александър Сиди по повод мигрантската криза от последните седмици.

От ВМРО са на позиция, че бежанските центрове у нас трябва да бъдат затворени във всички градове и да бъдат преместени най-близо до турската граница. Така, ако се случи те да преминат всички защитни съоръжения, да бъдат депортирани незабавно.

„Виждаме, че европейските лидери промениха начина, по който се изразяват за тях. Допреди 5 години бяха сирийските бежанци и майките с деца, а сега са нелегалните мигранти.Тези хора буквално се интегрираха на гари, на публични места и по време на коледните празници, взривявайки се. Това е голямата разлика“, допълни той.

Народният представител недоумява защо Гърция изгражда лагери на своя територия, но близо до границата с България, а не до тази с Турция.

Той обясни, че има легален начин за преминаване на границата, като обясни, че има хора, които могат да работят и да живеят у нас.

Сиди подчерта, че предложението  за затваряне на лагерите е категорично и ще бъде внесено към Министерски съвет.

По думите му България е подготвена за мигрантска криза.

Депутатът коментира и действията на медицинските сестри, които преди дни се барикадираха в бившия Партиен дом.