Вотът трябва да е само и единствено машинен. Това каза в предаването „Лице в лице“ Александър Николов от „Български възход“.

"На този етап, на който се намира държавата ни, всички данни и факти, както и всички изследвания на изборния процес от неправителствения сектор, показват, че хартиените бюлетини не могат да гарантират честен вот. Обръщам внимание, че хартията, в условие на смесено гласуване, се явява предпоставка за още по-големи нарушения", обясни той.

Въпреки че за „Български възход“ всички политически сили в парламента са партньори, те все пак поставят някои червени линии и една от тях е свързана с промените в изборното законодателство и въвеждането на хартиените бюлетини.

"Формациите, които настояват за връщането на хартията, притежават силни лостове на влияние в местната администрация. Партиите, които държат на машинния вот, нямат позиции в местното самоуправление. Практически машините са тези, които компенсират липсата на човешки ресурс в местното самоуправление", категоричен беше Александър Николов.

Повече вижте във видеото.