В правителството, назначено от Румен Радев, се вижда един нюанс – БСП, „Демократична България“, ръка за ръка с ДПС и хората на Мая Манолова, правият едни смени и назначения. Това коментира в предаването „Лице в лице“ Александър Иванов от ГЕРБ. Реформи се правят с действащ парламент, явно обществото се подготвя за коалиция на „Демократична България“ с БСП. 

Има трима министри, които пряко се свързват с „Демократична България“ – на икономиката, на финансите и на здравеопазването, добави той.

„В списъка на областните управители имаше хора на Мая Манолова и на ДПС“, посочи още Иванов.

Според него тази коалиция, която е сформирана в народното събрание, не си е направила правителство, защото по думите му няма да изглежда добре пред избирателите на „Демократична България“ – да се управлява в съюз с БСП. „Избра да се отиде на предсрочни избори и да се правят кадрови промени със служебен кабинет“, отбеляза Александър Иванов.

„Ако на изборите се повторят същите резултати като предишните, коалицията си я имаше и в стария парламент, защо не си направиха правителство“, запита представителят на ГЕРБ.

„Сега се формират секционните избирателни комисии, всяко политическа сила има представители в тях. До нас достига информация, че „Има такъв народ“ предоставят местата си на хора, тясно свързани с ДПС в много райони – в Пазарджик, Хасково, Кърджали“, твърди Александър Иванов.