19 месеца - точно толкова Кубрат Пулев е по-голям от Тервел. На 4 май Кубрат навърши 41, а брат му беше плътно до него. Този рожден ден беше различен – боксьорът празнува в Лас Вегас по време на подготвителен лагер за завръщането си на профи ринга.

Кобрата е по-голям, по-висок, по-тежък. Той е в тежка категория, а Тервел в полутежка.

Но не са само това разликите - двата често спорят помежду си. И въпреки това са неразделни! Силна братска връзка. Това помага и в тренировките. Казва го техният треньор Ибн Кейсън.

Последният е човек, на когото Пулеви имат пълно доверие. На 45. Той е с повече от 20 години опит в бокса. Пътува с тях навсякъде. Познава ги отлично и има пряк път до ума и душата им.

"Братята си споделят всичко, тренират заедно и имат обща мечта – да станат световни шампиони в професионалния бокс.", казва треньорът.

Присъединяваме се към лагера им в Лас Вегас. Те са заключителната част на подготовката – след повече от година извън ринга е време за завръщане. Две седмици преди боксовата гала настроението е шеговито. Предстартовата треска все още не се усеща, а тренировките са достатъчно тежки.

За братя Пулеви това е пореден лагер в световната столицата на забавлението – Лас Вегас. От няколко години това е основното им място за подготовка. В обстановка на светлини, хазарт, изкушения - двамата са тотално изолирани.

За тях Вегас е бокс и спортен режим. От десетилетия тук профи боксът е религия. Залите са стотици, а всяка година във Вегас идват хиляди боксьори, за да търсят слава и пари в организираните в големите хотели бойни гала вечери.

Във Вегас програмата е стриктна, а в професионалния спорт без силен екип нямаш шанс. Трябва ти човек за подготовка на храната. И Пулеви са го намерили - Робърт Исайъс.

Той живее с тях, с тях е на тренировка и лично приготвя храната им - по пет пъти на ден, за да е сигурен, че и последната калория е калкулирана правилно. Неделя е единственият ден от седмицата, в които треньорът пуска по-свободен режим.

Тренировката е лека и само една, а след това почивка. Идеален момент да предизвикаме Кубрат Пулев в битка, но на ринга в световната флипер зала.

И така... след три месеца подготовка в Лас Вегас е време за бокс. Този път арена е Лос Анджелис.

Настроението все още е шеговито, но вече се усеща боксово напрежение. Пет дни до боя.

И тук и голямата разлика между Кубрат и Тервел. Кобрата подхожда по-ведро, докато брат му предпочита да бъде по-затворен в себе си.

"В бокса битката започва дни преди боя… още в медийните събития няколко дни предварително.", споделя Кубрат.

Погледи, размяна на реплики, начин на поведение - всичко има значение. Всеки има своите навици преди мач, но публиката е важна. Два дни преди двубоите Пулеви се срещнаха с българската общност в Лос Анджелис, играха шах.

В часовете преди битките атмосферата в съблекалнята е странна. Всеки със собствените си ритуали.

В крайна сметка пред повече от 10 000 души Кубрат победи Джеси Форест. А Тервел загуби от бившия световен шампион Сергей Ковальов. Няколко хиляди българи в залата, сред които холивудската звезда Мария Бакалова, подкрепиха Пулеви.

Пред Кубрат вече е ново предизвикателство – на 9 юли ще се бие с Дерек Чисора в Лондон. По пътя към шанс за световния връх при най-тежките.