„Големият урок от политиката е, че трябва да преглътнеш компромиса. Първият ми сблъсък с компромиса беше, когато трябваше да се сложи ДДС на лекарствата. Предложи го моята парти и аз не можах да го приема. Силно се противопоставих и бях чужда сред свои”. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя” бившият депутат от НДСВ Антония Първанова.

Минаха 18 години оттогава, тази болка ми остана, а и колкото и да се говори срещу този данък никой не го премахна, уточни тя.

Друг труден момент за нея е бил покрай създаването на Фонда за асистирана репродукция. Тогава един депутат е обидил майките на заседание на здравната комисия, но пред Първанова стои дилемата или да му каже името, или да има фонд. „Е, фонд има, той по късно стана зам.-здравен министър”, допълни бившият депутат.

ВИЗИТКА:

Лекар по професия Антония Първанова влиза в политиката през 2001 година, когато партията на Симеон Сакскобурготски печели парламентарните избори. През 2005 година отново е избрана за депутат от листата на НДСВ и става зам.-председател на комисията по здравеопазване . Избрана е и за евродепутат. През есента на 2013 година печели лидерския пост в НДСВ.

Вижте цялото интервю във видеото!