Популярният български актьор Влаимир Карамазов, който е и водещ на хитовото предаване „Survivor“, е претендент за наградата „Икар“ тази година. Той беше гост в предаването „120 минути“, за да разкаже повече за представлението „Опашката“ на Явор Гърдев, с което си заслужи престижната номинация.

„Това е едно представление, което всъщност е много важно за мен, защото се появи в някакъв странен момент“, сподели актьорът. „Стискам палци да има дълъг живот, защото е важно да се гледа от хората. Показва ни едни такива механизми в политиката, за които всички се досещаме. Дава ни отговори на много въпроси.“

Освен като актьор, в последно време Карамазов се изявява и като фотограф с доста голям успех. Като фотограф, вече е спечелил няколко големи конкурса, а негови фотографии са публикувани и в италианското издание на списание "Vogue". Той разказа как какво му носи това хоби.

„Харесвам нещата, които са сложни и фотографията ми дава възможност да се преборя със света“, каза той. „Намирам всички лица, които са ми интересни и които имат история.“

Само след седмица започва новият сезон на „Survivor“. В този сезон ще има съвсем нов елемент, който ще преобърне играта. Нарича се „Скритият идол“ и е нещо, което има огромна сила.

„Една измислица, един похват на сезона, който го направи изключително, изключително сериозен“, разказа Карамазов, но отказа да разкрие повече.

„Форматът никога не е бил толкова зрелищен“, съобщи той. „Когато го снимахме за последно през 2014 г., техниката не беше толкова напреднала. Сега ще видят Филипините по съвсем различен начин.“

Според него участниците в новия сезон са по-мотивирани да спечелят, тъй като предаването много дълго отсъстваше от ефира.

„През годините, когато у нас нямаше „Survivor“, в другите страни се е развивал и ние взехме най-добрите идеи от другите формати“, обясни той.

Survivor се завръща в ефира на bTV на 22 февруари и ще се излъчва всеки вторник и сряда.