Васко Василев закри сезона на "120 минути" с истории за новия си видеоклип с култови места от София, детството в "Люлин" и творческия живот в COVID-19 реалността.

"Когато не можем да сме в залите, това е начинът да се срещаме с хората. Имаше такива, които не ме познават и даваха пари. Една жена остави 10 лева", разказа с усмивка Васко Василев.

За клипа си споделя, че иска да покаже какъв страхотен град е София и с музика да накара чужденци да дойдат тук.

Васко Василев разказа с умиление за детството си в "Люлин 5".

"С ромчетата бяхме приятели - те играеха футбол, а аз свирех от вкъщи, държаха ми цигулката и по едно време започнаха да играят хоро", сподели музикантът.

"Детството беше супер, едни от моите съседи бяха вкарали кон в една квартира. Другото готино беше, че едни приятели от ТВУ бяха направили първия супермаркет. И тогава реших да си чопна локум, но не ми се получи, тогава спрях с краденето", спомня си Василев.

Любопитният финал на историята е, че по това време Васко е трябвало да бъде на рецитал пред самия Тодор Живков.

На въпроса как децата от "Филиповци" са приели един световноизвестен цигулар, Василев разказа: "Те бяха страхотни, стана парти в 9 сутринта, беше супер! Но няма нещо като световноизвестен музикант. Нас ни ценят за това как си изсвирил последния си концерт. Идвам от Лондон, отивам за Полша, Португалия, Испания…"

По отношение на ваксините Васко Василев сподели: "Вярвам на науката и докторите. Това, което аз разбирам е, че това е единственият начин да си здрав. Много мои близки загубиха свои близки и това подсказва, че вирусът далеч не е шега."

"Всъщност не съм почивал, може би това е най-продуктивната година, която съм имал. Направих пет албума, продуцирах още много неща. Не съм бил свободен, беше друг вид работа. Хората на изкуството ползват тези ситуации, защото стават по-креативни", разказа той за творческия си живот по време на пандемията. 

"На 20 октомври сме в НДК - няма вирус, няма нищо - там сме. Отложен е от миналата година. Има билети, защото спряхме лятното турне", каза Василев.

"Желая на хората да се върнем към нормалност, но да се пазим. България съвсем не е лоша. България е моята страна, мен ме обичат и аз връщам обичта към хората", споделя световноизвестният цигулар.

На традиционния за Светослав Иванов въпрос Васко Василев отговори кратко, но категорично: "За мен България е всичко!".