„Доза щастие” няма как да не бъде отнесен лично до всеки един човек. Във филма всеки може да открие нещо за себе си. Лентата говори честно и директно, както Весела Тотева го правеше. Той е откровен до болка и представлява едно задълбочено търсене на щастието”, това заяви актрисата Силвия Лулчева по повод предстоящата премиера на филма.

Той е направен по книгата „Падение и спасение” на журналистката Весела Тотева. Тя ни напусна преди половин година.

За „120 минути” Лулчева, която играе майката на Весела, заяви, че и до днес родителите на журналистката не искат да приемат тежкия път на хероиновата зависимост, по който е преминала дъщеря им.

По думите ѝ зависимостта не е нещо срамно и не трябва да се прикрива. Според нея е проблем, който трябва да бъде изговорен в семейната среда, като е нужна и медицинска помощ.

Лулчева смята, че информираността е ключова, когато става въпрос за подобни проблеми.       

„Първоначално се шегувахме за филма, но всъщност той ни поведе към една мисия”, допълни още тя.  

Васил Бинев, който играе бащата на Весела, сподели, че е бил близък със починалата журналистка. Актьорът призна, че тя е била един от героите му в живота, именно заради трудностите, които е изживяла и преминала.

„Когато тя разказваше историите си преди години, аз я гледах като обезумял”, припомни си той.

По думите му една от най-вълнуващите сцени, по време на снимките, е когато героят му не може да разбере какъв е „звярът”, обхванал детето му и го пита дали не може просто да се освободи от „лошотията”.

Вижте целия разказ във видеото!

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!